Förskola


Efter 3 veckors inskolning (med avbrott då M fick hög feber) så har hon nu börjat på riktigt på sin förskola! Det glädjer mig så mycket att det går väldigt bra. Dock är det desto tuffare hemma med en tickande bomb som kan bli jätteledsen och slåss gärna på sin lillasyster. Om det är en fas som skulle kommit nu iallafall vet jag inte, men den började i samband men inskolningen. Det är en lotteri vid varje nattning med, då hon oftast ropar efter mig och inte alls vill att babo ska natta. Dock går det rätt okej, peppar peppar. Hoppas att det bara ska gå åt rätt riktning, så vi får tillbaks vår busiga men glada lilla tjej!

Vi beslutade oss för att dra ner tempot lite och inte träffa våra vänner eller hitta på alldeles för mycket då det verkade bli tufft för vår stora tjej. Dock är det födelsedagsfirande imorgon som väntar, då morfar fyller år. På lördag fyller nena och då blir det lite mer firande men det gör ingen större skillnad då vi är här så ofta vi kan.
(null)
I frökens knä (null)
Första sovningen på förskolan. Mammas duktiga tjej!
(null)
Ut med barnen
(null)
(null) (null) (null)
M’s nya sur-min
(null)
(null) (null)
(null)
(null)Tredje veckan

(Inlägg skrivet 19/9, dock glömt av att publicera)
(null)

Vi är inne på tredje veckan av inskolning med M och det går åt rätt håll känns det som. Efter första veckan blev hon dock sjuk, som vi misstänkt, men så fick hon 40-gradig feber på lördagen. På söndagen var febern borta men hängig som hon var några dagar så stannade vi hemma både måndag och tisdag veckan därpå. Under onsdagen var det lite tuffare för M, så vi körde långsamt med 1h på förskolan och jag var med en liten längre stund i början. Så körde vi även torsdag och på fredagen fick jag lämna henne lite tidigare. Det var jobbigt då favoritfröken var ledig, men det gick trots det bra. Så i måndags började vi med att M fick vara med under maten och hon hade ätit rätt bra, men suttit i knät på en annan fröken.Helt okej tycker jag!
Idag var första dagen då jag lämnade av M nästan direkt vi kom fram, för hon är så medveten nu om vad som komma skall och blir orolig och ledsen så länge jag är med. När jag lämnar ifrån mig henne gråter hon men accepterar ändå att jag ska iväg och sträcker sig efter favoritfröken. Idag var även första dagen då hon grät lite snabbt för att sluta nästan direkt när jag hämtade henne. Så det går långsamt, men framåt. Imorgon är det 9-14 som gäller, då M ska få vara med under sovningen. Det känns lite jobbigt för mig, vi kommer dessutom ha M på förskolan endast från 9-12 när hon väl börjat ordentligt. Dock tyckte fröken det ändå var bäst att prova detta, utifall att. De skulle ringa ifall det blev väldigt ledsamt eller om det var något.