Vecka 27

Idag går vi alltså in i vecka 27 med bebis! Har passerat 100 dagar och nu är vi på 97 dagar till BF. Tycker allt har gått så fort, framför allt nu med renovering i full rulle och med en dotter med tandsprickning och utvecklingsfas. Bebisen i magen rör sig så fort jag sitter ner en liten stund, hon verkar vara riktigt pigg! Får se hur det blir när hon är här hemma hos oss, om hon är lika pigg och aktiv då med. Har dessutom börjat känna av halsbränna, började natten till idag. Har för mig att det kom lite senare när M låg i magen och det var verkligen inget vidare. Dock har jag hört att halsbränna betyder att håret växer på bebis, så  vem vet, kanske blir en del hår på lillasyster med. Tror dock inte så mycket på allt som sägs kring flick/pojkmagar, hårväxt osv. men det kan vara roligt att spekulera. Längtar ändå väldigt mycket efter henne! Nervös inför livet som mamma till två små barn men allt faller på plats, det vet jag.

Vaknade idag med ont i halsen och förkylning, känner mig varm och allmänt tung i kroppen. Tror något virus ligger i kroppen, vilket inte alls är något vidare! Speciellt nu när vi ska börja renovera köket. Fasar för ännu mer stök och ingen tillgång till matlagning.. Dock blir det kanske en bra ursäkt till att inte vara tvungen att laga mat varje dag, haha.

Vecka 26

Idag var jag på kontroll hos MVC. Gick dit själv medan M fick vara hemma med nena och dzedo. Gick inte alls som jag hade hoppats på, då M somnade sent pga. fruktansvärd tandvärk och så är hon väldigt fäst vid mig, mer än hon brukar. Gjorde ont i hjärtat att lämna henne och även att få höra hur ledsen hon varit. Som tur var så var jag borta i knappt en timme och så fort jag kom hem var hon glad igen! Älskade hjärtat!

Kontrollen gick bra, mina värden såg perfekta ut enligt min barnmorska och jag skulle inte behöva ta extra järn alls den här gången. Lillasysters hjärtljud låg på 158, hon var vaken och hade dessutom hicka när vi lyssnade på henne. Viktmässigt har jag gått upp ungefär 8kg sen jag skrev in mig och det känns helt okej för min del. Ska jämföra det med när jag var gravid med M och se hur det ser ut men minns att hennes hjärtljud låg kring 158 med.

Renovering

Så har tiden flygit förbi, som vanligt!
Vi har hunnit med 1-årskalas för M, två julfiranden, en lugn nyår och nu är vi mitt uppe i en renovering här hemma. Känns bra men samtidigt avskyr jag det, haha! Kaoset gör mig galen men gör mitt allra bästa för att acceptera det. Det är trots allt för en kort period.
Nu har vi alltså renoverat om klädkammaren till ett rum, flyttat ena väggen för att få det lite större, och inom en snar framtid har mina tjejer ett eget rum! Ser fram emot det så mycket, att få inreda rummet, att få undan Melissas alla leksaker från vardagsrummet och dessutom är hon redo för ett eget rum. Går i tankarna på att köpa säng till henne med då hon blir fruktansvärt grinig om vi ligger i "vägen" när hon rullar runt och åh, vad hon kan rulla runt när hon sover! Får se hur vi gör. Tror allt faller på plats när lillasyster är här och förhoppningsvis så har M fått sina värsta tänder, just nu är både mat och sömn nästintill ett minne blott. Vi tar helt enkelt dag för dag här hemma nu.