Mors dag

Klockan är halv 7 på morgonen och här ligger jag, pigg som en lärka, och varit sen 4! Passar på att blogga och hoppas på att det gör mig lite sömnig så jag kan få ett par timmar till innan Melissa vill upp.


I lördags tog vi en premiärtur med sittdelen i vagnen och det gick kanon! Hoppas på att det fortsätter så med. Det gör så mycket för både mig och Melissa att komma ut på våra långpromenader.
Efter promenaden så följde jag och Melissa med när A körde ett par vänner till flygplatsen. Det var dock en mindre rolig bilresa för Melissa. Försökte underhålla henne med några majskrokar men det räckte bara en stund och åh, så kladdigt det blev med, haha! Det blev dock mycket bättre efter att hon fått komma upp lite i famnen och även fått äta lite. Efter det åkte vi till Tigris i Frölunda och åt. Gott, men föredrar Saray! Åt förövrigt lite bröd med smör i, testar nämligen nu igen ett par veckor för att se om det blivit bättre med känsligheten mot mjölkprotein för M. Håller tummarna hårt!

Igår var det mors dag, och vi åkte till morfar och lola för att fira ihop. Det blev en liten promenad ner till stranden, tårta och en snabb middag innan vi var tvungna att åka hemåt. Ska hädanefter ta med lite mellanmål till M när vi är iväg, så som smoothie och majskrokar tänkte jag. Så har hon något att sysselsätta sig med när alla andra äter med.

Idag ska vi träffa Julion och Kimberly i stan, så nu ska jag vila lite så jag orkar med det.

Dag 1 med sittdelen godkänd.
Melissa fick sitta fram lite med sin babo efter att vi släppt av vännerna på flygplatsen.
På Tigris. A ser seriöst ut, något han oftast inte är, haha.
M tycker det är roligt att "dricka" vatten.
På väg hemåt från Göteborg.
Redo för morsdagsfirande hos morfar och lola!
Kall gurka är uppskattat för en liten tjej som börjar få tänder.

Hallon

Den här veckan börjar närma sig mot sitt slut och det har gått alldeles för fort! Njuter av att ha ett par extra händer här hemma med en allt mer aktiv Melissa. Snart är det dock måndag igen och Alija börjar jobba igen, men först ska vi njuta av både lördag och söndag ihop!


I torsdag blev det ingen playdate med Julion och Kimberly men vi hann åka upp till Ikea och köpa en matstol till Melissa innan Mendi och Afrim kom på besök. Det blev en heldag tillsammans och Melissa och Mendi busade så mycket med varandra, mitt hjärta smälte verkligen. Vi åt även gott på Oregano innan vi åkte lite bil och hamnade till slut på Gustafsberg och fikade på Snäckan tills vårt besök var tvungna att åka tillbaks hem till Jönköping igen. 

Idag startade vi dagen med tvätt och att äta frukost ihop (Melissa premiärsatt i sin nya matstol och hon älskade det!) innan vi åkte ner tillsammans till stan och promenerade runt där lite. Köpte dricka och fikade på Wienerkonditoriet, där jag blev positivt överraskad av att de hade en del bakverk att välja på om man går på en mjölkfri kost. Efter fikan köpte vi med oss varsin islatte från Espresso House och promenerade sedan en bit till en lekplats där vi gungade lite. Efter det skulle vi åka upp till nena och dzedo men Melissa somnade i bilen så vi passade på att åka runt lite innan vi till slut åkte dit. När vi sedan kom hem så fixade Alija sittdelen till vagnen och det verkar som att Melissa verkligen har längtat efter det! Hoppas på det bästa imorgon och att vi kan ta vår vanliga långpromenad! Nu sover hon iallafall sött här bredvid mig, efter lite hallon till kvällsmat. Hon tyckte dock det var lite i suraste laget, haha! Hon har även fått pröva att gnaga lite på kall, ekologisk gurka och det har varit en hit för hennes kliande tandkött. Åh, om dessa tänder bara kunde titta fram snart..

När vi skulle ut för att träffa Mendi och Afrim så fick Melissa ha på sig sin nya keps hon fått av sin babo.
Ut på lunch med jönköpingarna!
Matglad tjej!
Fika på Wienerkonditoriet, där Alija hittade största marängbomben!
Så här kul tycker Melissa det är att gunga.
Sittdelen med den fina och sköna inovidynan.
Smakar på hallon för första gången.
Så här gott tyckte Melissa det var med hallon, haha.

Fika på Avenyn

Idag vaknade vi och stressade iväg mot Göteborg, där det äntligen var dags att få träffa Beatrice! Vi har pratat om att fika ihop rätt länge nu men det har varit lite sisådär att få ihop något då jag inte gladeligen slänger mig på första bästa buss med Melissa, vagn och hela faderullan mot Göteborg. Idag däremot passade det ypperligt att ta en sväng ner till Göteborg då Alija är ledig hela veckan. Det blev en fika i några timmar på Espresso House ute i solen på Avenyn. Väldigt trevligt! Roligt att få lära känna Beatrice ännu lite mer. Även skönt att ha med Alija då vi kunde hjälpas åt att underhålla Melissa som kräver lite mer nu (inget att klaga över dock. Hon är, trots olika faser och tänder på G, en nöjd tjej)

Efter fikan skulle Beatrice vidare och så även vi. Vrålhungriga som vi var åt vi thai i Nordstan innan vi åkte hemåt. Jag glömde att nämna att vi skulle hämta paket på Jollyroom men tänker att Alija kan hämta det nästa vecka efter hans jobb. Paketet innehåller den present som vi har tänkt att ge Stina, Leo och Emas dotter, på hennes 1-årskalas.

Imorgon väntar ännu en fika, men den här gången i Uddevalla på en lekplats, med Julion och Kimberly. Så det blir upp runt 9-10 imorgon för att göra oss iordning. Sedan vid 13-tiden kommer Mendi en sväng och hälsar på oss. Så med andra ord, nu är det dags att sova!

Bild från gårdagens festival på Dalaberg. Melissa blev så energisk efter musiken och dansen som var där.
Efterlängtat att sitta med en kall islatte på uteservering!
De oväntade och väldigt uppskattade presenterna!
När babo köper kläder till Melissa.