Kalas

Dagen började med en hel del stress, vilket jag redan förutsett då det var en del som skulle fixas innan vi kunde åka mot Göteborg. Till slut kom vi iallafall iväg, hade det supermysigt hemma hos Shahed och äntligen fick Miriam och Melissa träffas! Tiden gick på tok för fort och vi fick skynda oss mot kalaset vi skulle på. Där höll vi ut och klara oss precis igenom presentöppningen innan Melissa sa ifrån, för mycket ljus, ljud och ståhej för att hon skulle kunna somna. Vi åkte vidare därifrån mot Saray, vrålhungriga! Varken Alija eller jag hade ätit något på hela dagen. Så runt 18-tiden fick vi oerhört efterlängtad mat från favoritrestaurangen. Trots mycket folk gick det väldigt fort att få både förrätt och huvudrätt, och jösses, vad vi njöt!


Nu ska jag smyga upp och lägga lite olja i håret, som ska få sitta i över natten, och sen ska jag krypa ner bredvid Melissa som sussar så sött. Imorgon väntar mer skoj då vi ska besöka Berisha för första gången sen Melissa föddes. 

Kalasfina!
Många älsklingar på en och samma bild.
Födelsedagsbarnet och hennes vackra mamma.
Melissa och en halvglad James.
Redo att hugga in på Saray.

Festligheter

Oj, vad tiden har gått! Haft fullt upp och varit så trött på kvällarna att jag inte riktigt prioriterat att skriva här på bloggen. Nu ska jag dock ta igen det lite, Melissa sover i vår säng och jag är lite för pigg för att kunna somna nu.


När Melissa blev 4 månader var tanken att vi skulle ge henne en smakis på sötpotatis men på inrådan av BVC så väntade vi med det. Pratade någon dag senare med en läkare på Näls barnmottagningen, ang. överkänsligheten mot mjölkprotein, och hon sa tvärtemot. Så vi gjorde lite sötpotatismos och serverade Melissa. Hon ÄLSKADE det. Dock var det förmodligen små bitar i moset som gjorde att hon fick väldigt ont i magen på kvällen, så vi har avvaktat ett tag nu. Har även inköpt en stavmixer för att kunna göra ordentliga puréer och vänta med moset, så snart sätter vi igång med lite nya smaksensationer. Annars är Melissa väldigt intresserad av mat och hon gapar gärna om man räcker henne något, så idag fick hon smaka på lite honungsmelon. Hon tittade så nyfiket på när jag åt det så lät henne smaka ytterst lite på den bit jag hade. En riktig hit det med! Vi får se hur magen reagerar inatt men misstänker mer att det var själva konsistensen som spökade sist.

Imorgon vankas det 1-årskalas för en gammal bekants dotter. Eftersom kalaset är i Göteborg så är planen att vi ska hälsa på min habibti Shahed och hennes familj. Ska bli väldigt roligt att se hur hennes dotter och Melissa reagerar när de får träffa varandra!
Jag var lite osäker på om vi skulle gå eller inte på kalaset men Melissa visade att hon klarar av festligheter alldeles prima när vi var på en babyshower förra fredagen. Det var en albansk babyshower, Shpresa som ska få en till son, vilket innebär en hel del dans och musik. Det gick verkligen över förväntan och det var en rolig kväll! Jag är glad över att vi kunde gå dit. Melissa hann precis bli frisk lagom tills den dagen vi skulle gå dit. Hon var sjuk, för första gången, med feber och förkylning med en jobbig hosta i 4 dagar. Hostan tog lite längre tid att gå över men nu är hon helt kry och som vanligt. Det var verkligen jobbigt att se henne sjuk, undrar bara hur mitt hjärta ska klara av framtida sjukdagar!

Fick äntligen fixat Melissas avtryck!
Sjuklingen.
En pigg och kry tjej inför kvällens festligheter.
I valet och i kvalet mellan vilken klänning inför kvällen.
Presenten till the Mom-to-be.
Mom-to-be och söta magen.